Schrijven & Publiceren

 

Betere teksten

Karen Knispel pakt de schriftelijke communicatie van organisaties graag aan. Zij adviseert en ondersteunt bij het professionaliseren van hun teksten. Zij ontwikkelt tekstformats, schrijft mee aan websites, coacht schrijvende medewerkers en zorgt ervoor dat elke tekst ook werkelijk 'staat'.

 

Lezen en leren

Karen Knispel schrijft ook graag over haar eigen vak. Bij Pearson Education verschenen inmiddels verschillende boeken over communicatie en management. Diverse HBO-opleidingen in Nederland en Belgie schrijven deze boeken voor aan hun studenten.

 

Schakel Karen Knispel in voor:

 

  • Professionalisering van teksten
  • Tekstcoaching en schrijfadvies
  • Ondersteuning bij publicaties

 

Boeken van Karen Knispel

 

Leidinggeven

En ineens geef je leiding aan een groep medewerkers... Veel startende leidinggevenden lopen tegen de volgende vragen aan: "Hoe pak je leidinggeven eigenlijk aan? Hoe communiceer je het beste met je medewerkers? Hoe haal je meer uit teams en ondersteun je de ontwikkeling van medewerkers?  En wat doe je als je onverhoopt te maken krijgt met conflicten op je afdeling? Het antwoord op deze vragen vind je in dit boek, in de vorm van heldere theorie, praktische vaardigheden en uitdagende oefeningen. Door er actief mee aan de slag te gaan, ontwikkel je jezelf tot een effectieve leidinggevende, die bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. De bijbehorende website biedt een uitgebreide digitale leeromgeving, waarmee je je inzicht en vaardigheden op het gebied van leidinggeven verder aanscherpt. 'Leidinggeven' maakt deel uit van de Skills-reeks van Pearson Education en is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs en voor iedereen die in een leidinggevende  functie terecht is gekomen.

 

 

Presenteren

Klamme handen, knikkende knieën, een droge mond. . . Presenteren gaat voor veel mensen gepaard met spanningen en zenuwen. Zo erg dat mensen er vaak huizenhoog tegenop zien. En dat is zonde. Presenteren is namelijk een vaardigheid die gemakkelijk is te leren en waaraan je veel plezier kunt beleven. Dit boek bevat heldere inzichten en praktische presentatietips die uitstekend toepasbaar zijn in ieders dagelijkse communicatie. Op de bijbehorende website staan video's van presentaties en observatieopdrachten. 'Presenteren' maakt onderdeel uit van de Skills-reeks van Pearson Education en is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook uitermate geschikt voor iedereen die zijn presentatievaardigheden wil ontwikkelen.

 

> Meer info

 

Zakelijke communicatie - Schriftelijk

Hoe schrijf je een effectieve en eigentijdse zakelijke tekst? Deze vraag staat centraal in dit boek. In vijf modules komen de basisprincipes van het zakelijk schrijven aan de orde. Zakelijke communicatie - Schriftelijk is een toegankelijk en eigentijds boek, dat - naast de noodzakelijke theoretische inzichten - vooral veel praktische tips aanreikt. Met behulp van de aansprekende voorbeelden en uitdagende opdrachten verbeteren gebruikers van dit boek hun schrijfvaardigheid. Het boek wordt inmiddels op tal van hogescholen in Nederland en België gebruikt.

> Meer info

 

Zakelijke communicatie - Mondeling

Hoe voer je een effectief zakelijk gesprek? Deze vraag staat centraal in dit boek. In vier modules komen de basisprincipes van zakelijk communiceren aan de orde. 'Zakelijke communicatie - Mondeling' is een compleet boek, dat vooral (naast de noodzakelijke theoretische inzichten) veel praktische tips aanreikt. Het bevat aansprekende voorbeelden en uitdagende opdrachten waarmee de lezer zijn vaardigheden in communicatie, samenwerken, leidinggeven en commerciële gespreksvoering naar een hoger niveau kan tillen.

 

> Meer info